Home / Svensk Tennis / Misären för Gulbis fortsätter

Misären för Gulbis fortsätter

Ernest Gulbis har haft väldigt svårt att hitta formen de senaste månaderna och har endast vunnit 9 matcher sedan han nådde semifinal i Roland Garros i Juni 2014 och inte har det börjat bättre under 2015, dagens förlust mot Istomin var hans femte förlust på lika många försök i år. 

Det började dock bra för letten som gick upp till en 4-1 ledning i första set och såg väldigt het ut men sedan hände något, Istomin tilläts att komma tillbaka efter slarvigt spel av Gulbis och tog sedan hem första set efter att letten återigen slarvat och de oprovocerade misstagen var en återkommande faktor, 7-5 till Uzbeken efter första.

Istomin fortsatte att ösa på och tog hem andra set rätt komfortabelt med 6-2, letten servade inte alls bra och de oprovocerade misstagen, de satte helt enkelt tonen för matchen.

Gulbis spelar helt utan självförtroende på banan och det syns verkligen och letten själv hade detta att säga efter matchen till Atp.com: ”Jag är inte alls i form nu, jag har ingen känsla ute på banan, ingen tajming och på träningar har det faktiskt sett värre ut.”

Vi på Tennisportalen hoppas innerligt på att Gulbis repar sig så fort som möjligt och hittar tillbaka till formen han hade under inledningen av 2014!

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *