Home / Svensk Tennis / Monfils och Nishikori riskerar att missa Wimbledon

Monfils och Nishikori riskerar att missa Wimbledon

Både Monfils och Nishikori deltog tidigare under veckan i grästurnering i Halle och hoppades på att få värdefull tid på underlaget inför Wimbledon. Utgången blev dock till en mardröm för spelarna då de båda skadade sig och riskerar nu att missa säsongens tredje Grand Slam.

Nishikori ådrog sig en lättare bristning på vaden i sin match mot Jerzy Janowicz som han sedermera vann efter tre tuffa sets men tvingades att avbryta sin efterföljande batalj mot Andreas Seppi efter bara 15 minuter på klockan och 1-4 underläge.

Gael Monfils älskar att underhålla publik och tv-tittare med vansinniga räddningar och spektakulära tricks men detta blev tyvärr hans fall i kvartsfinalen mot just Andreas Seppi då han skulle rädda tillsynnes en död boll med en patenterad ”glidning” som vi är så vana vid att se på grus. Monfils flög istället in i närmsta reklamskylt och skadade lårmuskeln.

Spelarna kommer att kännas sig för på banan den närmsta veckan och först då tas beslut huruvida de kan delta i den ärofyllda turneringen.

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Krönika: Nostalgitripp i världens mest ädla tennisturnering – Wimbledon

Krönikör Bahram Sarban tar med oss på en nostalgitripp i vad som anses vara världens ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *