Home / Svensk Tennis / Nadal besviken över underlaget i OS 2016

Nadal besviken över underlaget i OS 2016

Beslutet om att OS 2016 i Rio De Janeiro kommer att spelas på hardcourt istället för grus som är signikativt för sydamerikansk tennis fick många att höja på ögonbrynen och Rafael Nadal var inte alltför nöjd efter beskedet.

Grus är brassarnas traditionella underlag och ATP-turneringarna i landet spelas just på gruset men anledningen till det kontroversiella beslutet anses vara att spelarna ska vara så bra förberedda som möjligt inför US Open då turneringen spelas bara två veckor senare och just samma underlag kommer att användas i Brasilien.

Ett beslut som Rafael fick chansen att diskutera på en presskonferens inför ATP-turneringen i Rio som spelas kommande vecka, en turnering som han vann föregående år.

– Jag är väldigt förvånad över att ett land med så många grusspecialister väljer bort underlaget för hardcourt, påpekade han innan han fortsatte i en godare ton.

– Brasilien lyckades anordna ett fantastiskt VM och jag är säker på att OS kommer att bli en succé.

Nadal har 14 Grand Slams på kontot och ett OS guld som bärgades i Beijing 2008. Underlaget? Hardcourt.

500-turneringen i Rio kommande vecka är Nadals första sedan Australian Open där han såg ut att vara hämmad av skador och förlorade mot Tomas Berdych i kvartsfinal efter 17 raka segrar mot tjecken inför matchen.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *