Kei Nishikori ställdes mot storservaren Sam Groth för första gången i karriären under gårdagens kvartsfinal i Washingtons 500-turnering och japanen erkände efter matchen att han var mäkta imponerad över australiensarens missilliknande serve. Trots att Nishikori fick returnera servar i över 230 km/h med jämna mellanrum gick han segrandes med siffrorna 6-4, 6-4.

Sam Groth har vid 27-års ålder etsat sig fast för första gången på ATP-touren och närmar sig topp-50 på världsrankingen och hade inför drabbningen slagit ut etablerade spelare såsom Bellucci, Troicki och Lopez. Storservaren är idag en skräck för samtliga motståndare på touren och Nishikori öste beröm över australiensarens repeterande projektiler efter matchen.

Oftast får man gissa vart serven ska gå eftersom det går för snabbt, man ser inte bollen. Jag var överraskad över hur hårt han servade men det var kul att spela, erkände Nishikori till ATP efter matchen.

Groth stod för 15 servess men blev trots det bruten två gånger under matchens gång. Nishikori ställs nu mot Marin Cilic i semifinalen, en repris på förra årets Us Open-final där kroaten vann i tre raka set.

DELA
Föregående artikelKohlschreiber bröt Thiems galna svit
Nästa artikelBecuzzi tog första segern på över två år
Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spångabo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad. Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here