Ekerö Tennisklubb har i över tio år kämpat för att utöka sin verksamhet med en ny hall och fler banor. För en vecka sedan invigdes den nya hallen med totalt fem banor och en ny kafeteria, klubbshop, gym och squashbana. 

Bygget har resulterat i fler tränarledda timmar och utökade aktiviteter, såsom tennis för särskolan och för kommunens ensamkommande. Tennisportalen har pratat med klubbens ordförande Sofia Tillström om hallbygget, den efterlängtade invigningen och framtidsplanerna.

Ekerö Kommun lider i skrivande stund av tennisfeber då den nya hallen, belägen vid Ekebyhov, gett hela ön ett rejält uppsving och ett ökat tennisintresse. Ekerö Tennisklubb har sedan terminstarten i augusti ökat medlemsantalet med över 150 medlemmar och nya förfrågningar rasar in med jämna mellanrum. Ett jättelyft för alla inblandade men vägen dit har inte på något sätt varit oproblematisk, speciellt inte då kommunen visat sin blotta frånvaro gällande finansieringen.

– Det är många som har kämpat hårt väldigt länge för att få till en nya hall. Redan 2004 började arbetet med att planera för en ny hall, med allt vad det innebär, säger ordförande Sofia Tillström till Tennisportalen.

– Det största hindret har under åren varit finansieringen. Men för 1,5 år sedan tog vi beslutet att påbörja byggprocessen, för då hade vi äntligen all finansiering på plats. Vi har fått ekonomiska bidrag från Riksidrottsförbundet, Allmänna Arvsfonden, Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond och våra egna medlemmar.

Det faktum att medlemmarna har bidragit med allt från sponsring till möbler har medfört en speciell stämning och atmosfär i klubben. Alla hälsar glatt på varandra i hallen och det råder inga tvivel om att det råder en trivsam miljö i klubben. Just därför blev det extra speciellt när klubbens yngsta respektive äldsta medlemmar fick vara med och klippa banden under invigningen.

– Det var en fantastisk känsla och jag tror nog inte att det bara var jag som fick tårar i ögonen.  Det var väldigt fint och fick symbolisera att vi är en klubb för alla.

Ni jobbar i skrivande stund för fullt med att få tillstånd att bygga tre grusbanor ett stenkast från hallen. Hur mycket skulle det betyda för kommunen i allmänhet och klubben i synnerhet, med tanke på den boom den nya hallen skapat?

– Ja, det skulle givetvis vara fantastiskt om vi kunde fullfölja de planerna. För oss som klubb är det väldigt mycket enklare att bedriva en bra, seriös och proffsig verksamhet om vi också kan erbjuda grusbanor utomhus till alla våra medlemmar. Och för Ekerö i allmänhet så tror jag, precis som med hallen, att det blir ytterligare en mötesplats för medborgarna och att vi är med och bidrar till en starkare Ekerö-känsla när vi ökar utbudet av aktiviteter i kommunen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.