Home / Internationellt / Ny titel för Brunström och Siljeström: ”Vi har ett superbra samarbete”
Andreas Siljeström (Foto: Si Robi - https://flic.kr/p/nYgMGr - CC BY-SA 2.0)

Ny titel för Brunström och Siljeström: ”Vi har ett superbra samarbete”

Johan Brunström och Andreas Siljeströms nykomponerade samarbete har verkligen varit lyckosamt hittills då man under söndagen tog sin andra titel tillsammans för året efter seger i Barletta Challenger. Finalen var en svängig historia och efter en dålig start lyckades man till slut vinna efter ett dramatisk supertiebreak, 0-6, 6-4, 10-8.

Det helsvenska dubbelparet hade inför årets säsong bestämt sig för att teama upp i dubbeln och har nu i April månad hunnit med att vinna två titlar på Challengertouren. En bedrift som imponerar och Siljeström själv är mycket nöjd över hur han och Brunström fungerar på banan.

– Jag och Johan har ett bra samarbete och vi gillar att träna hårt. Vi kommer köra på nu och vi ska göra vårt bästa för att utvecklas tillsammans! säger han till Tennisportalen efter matchen.

Ni tog inte ett enda gem i första set men lyckades sedan vinna efter ett högst dramatisk tiebreak, hur mycket nerver var det inblandat?

– Finalen var en berg och dalbana som vi lyckades komma segrandes ur. Första set var dem helt klart bättre men sedan spelade vi upp oss rejält och var snäppet bättre i andra och i supertiebreak skönt nog!

Elias Ymer har när artikeln skrivs precis tagit sin andra Challengertitel i karriären då han i samma turnering vann singelklassen efter seger över tjeckiern Adam Pavlasek i finalen. En succévecka för svenskarna med andra ord.

– Vi hade det riktigt bra här i Barletta då jag och Johan käkade middag med Elias och ”Fidde” (Fredrik Rosengren) varje kväll, avslutar Siljeström.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Knapp förlust för Siljeström/Brunström i Australian Open (Bildgalleri)

Det helsvenska paret Andreas Siljeström och Johan Brunström förlorade en mycket jämn öppningsrunda i Australian ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *