Home / Svensk Tennis / Paire slog ut skadedrabbad Goffin

Paire slog ut skadedrabbad Goffin

Förstaseedade David Goffin spelade sin första match i Båstad idag torsdag och det var en tillsynes skadedrabbad belgare som ställde upp för spel mot fransmannen Benoit Paire. Paire vann med siffrorna 6-2, 6-3 efter en mycket tam insats från 14-rankade Goffin.

Goffin var turneringens stora skyltfönster samt högst rankade spelare på förhand då David Ferrer drog sig ur i sista stund p.g.a en armbågsskada men belgaren såg skadedrabbad ut och tog sig för bröstet under stora delar av matchen.

I inledningen av andra set fick han medicinsk vård men såg inte piggare ut efter det och Paire kunde serva hem matchen blankt, ett gem som Goffin tankade på samtidigt som regnet började ösa ner på centercourten.

Paire fick även han medicinsk vård efter att han trampat snett i matchens andra gem men kunde sedan fortsätta ostört efter att foten blivit kraftigt tejpad.

Fransmannen sa efter matchen att det var svårspelade förhållande med låg temperatur och mycket vind men att han är väldigt glad över att gå vidare till kvartsfinal. Han ser fram emot kommande uppgift mot Istomin i kvartsfinalen då han känner sig säker på uppgiften trots att förlorade deras tidigare möte i år i Istanbul.

Paire avslutade med att han trivs i Båstad då allt ligger inom gångavstånd och nämner främst stranden och nattklubbarna som trevliga nöjen men att det är viktigast för honom att vinna matcher just nu.

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Challengerkollen: Gasquet vinner i Polen… men varför spelar han Challenger?

Det är sällan vi ser stjärnor såsom Richard Gasquet spela på Challengertouren. Fransmannen har varit ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *