Home / VIDEO / Paolo Maldini blev utskåpad i debuten som tennisproffs – se höjdpunkterna här!

Paolo Maldini blev utskåpad i debuten som tennisproffs – se höjdpunkterna här!

Paolo Maldini är för gemene man känd för sin framgångsrika fotbollskarriär och kultstatus som lagkapten i AC Milan och Italienska landslaget. Under onsdagen gjorde ”Grande Paolo” debut (!) som tennisproffs då han och kamrat Stefano Landonio, som fick ett WC till turneringen, spelade dubbel i Milano Challenger.

Maldini och Landonio, den sistnämnda rankad som högst 975 på världsrankingen 1996, vann ett Playoff inför Challengerturneringen och fick sedermera ett Wildcard till huvudtävlingen. Så fort det stod klart att en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna skulle delta i en proffsturnering på touren spred uppgifterna som en löpeld på sociala medier.

Hur det gick? Maldini/Landonio tog endast två gem mot dubbelspecialisterna Bednarek/Pel. Matchen spelades på centercourten inför fullsatta läktare och livestreamades. Höjdpunkterna ser ni i spelaren här ovan.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *