Home / Svensk Tennis / Rajeev ”Rampras” Ram gjorde det omöjliga – slog ut Grigor Dimitrov

Rajeev ”Rampras” Ram gjorde det omöjliga – slog ut Grigor Dimitrov

Knappast var det någon som på allvar trodde att Rajeev ”Rampras” Ram kunde störa Grigor Dimitrov under deras semifinal i Delray Beach Open natten till söndag svensk tid men efter 1 timme och 13 minuter var skrällen fullbordad. 89-rankade Ram vann enkelt efter siffrorna 6-4, 6-3 och har chans på sin tredje ATP-titel i karriären då han ställs mot Sam Querrey i finalen.

Gräsräven Rajeev ”Rampras” Ram, som innehar en nästintill identisk spelstil som legendaren Pete Sampras, lyckades övervinna 29-rankade Grigor Dimitrov efter klassisk serve och volley och offensivt grundspel. Dimitrov gick inte alls att känna igen och gjorde en av sina sämre matcher under sin professionell karriär och frågetecken ställs nu till bulgarens nuvarande form.

Rajeev Ram gick obruten matchen igenom samtidigt som han lyckades bryta Dimitrov vid tre tillfällen.

Amerikanen har tidigare vunnit Newports 250-turnering på gräs vid två tillfällen i karriären (2009, 2015) och har chans att ta sin tredje titel på hemmaplan efter söndagens final.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Servejättar till Stockholm Open

Storservarna Ivo Karlovic och John Isner, kommer till Stockholm Open och Kungliga tennishallen i år. ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *