Home / Svensk Tennis / Raonic vidare till final och Federer bärgar sin 999:e seger i karriären

Raonic vidare till final och Federer bärgar sin 999:e seger i karriären

Milos Raonic och Nishikori har utvecklat en rivalitet som mycket väl kommer att pågå många år framåt och nattens match var en riktig nagelbitare. Inga breaks under hela matchen och endast 3 poäng förlorade på egen serv i alla tre tiebreaks, små marginaler med andra ord. Tråkigt nog för Nishikori var det ett en enstaka forehand som förstörde utgången för matchen då han i avgörande sets tiebreak fick en kort boll och skulle bara smälla in den men bollen seglade ut. 33 ess på kontot blev det för kanadensaren som även imponerade enormt från baslinjen med sin ruggande forehand.

I finalen väntar Roger Federer som endast släppte fyra gem under dryga timmen mot Grigor Dimitrov, schweizaren fullkomligt krossade bulgaren och självförtroendet från föregående år sitter verkligen kvar.

I och med segern bärgade RF sin 999:e seger i karriären och kan därmed uppnå det åtråvärda i morgondagens final natten till söndag mot Milos Raonic. Ett manus som definitivt hade sålt som smör i Hollywood.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Challengerkollen: Gasquet vinner i Polen… men varför spelar han Challenger?

Det är sällan vi ser stjärnor såsom Richard Gasquet spela på Challengertouren. Fransmannen har varit ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *