Home / Svensk Tennis / Raonic vinner servbatalj mot Sam Groth

Raonic vinner servbatalj mot Sam Groth

Världsåttan Milos Raonic hade det väldigt tufft mot Sam Groth natten till fredag svensk tid i Brisbanes 250-turnering men visade att erfarenhet och rutin är vitala egenskaper som inte ska underskattas. Kanadensaren gick segrandes ur striden med siffrorna 7-6(5), 3-6, 7-6(2) men han erkände själv efter matchen att Groth spelade bättre och var den spelaren som tog kommandot men att erfarenheten vägde över slutligen.

Groth är en erkänd mammutservare och hade en väldigt bra på jobbet servmässigt med 22 ess och inga breakbollar emot sig och faktum är att australiensaren gick obruten i sina matcher mot Hewitt och Kubot, två returspecialister till skillnad från Raonic.

Härnäst väntar en väldigt tuff uppgift för Milos då Kei Nishikori väntar i semifinal natten till lördag svensk tid. Två spelare som har kommit att bli varandras rivaler då det endast skiljer ett år mellan de och tre platser på rankingen. De möttes 4 gånger förra året och japanen har oddsen på sin sida till nattens möte då han vann tre av de matcherna.

Den andra semifinalen i Brisbane spelas mellan Roger Federer och Grigor Dimitrov.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Source-TV inför Stockholm Open: ”Tävlingen är unik på så många sätt”

Missade ni Source-TV:s senaste live-avsnitt från Kungliga Tennishallen? Ingen fara! Programmet i sin helhet kan ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *