Home / Svensk Tennis / Rapport från Elias Ymers presskonferens

Rapport från Elias Ymers presskonferens

Det var en märkbart nedslagen Ymer som mötte pressen efter en klar förlust mot brasilianaren Thomaz Belluci. Elias var hård mot sig själv, menade bl a att detta var en flopp. Att han inte var där mentalt, kände sig stressad och borde ha tagit längre tid mellan bollarna för att lugna ner sig.

Han berättade att han var i grym grusform innan Wimbledon då han vann en challenger i Italien. Omställningen till grästennis ledde dock till att han började spela flackare och på träningarna inför Båstad klagade både tränare Blanco och Ymer själv att han spelade alldeles för flackt och måste hitta tillbaks till sin topspin. Något han alltså inte lyckades med, menar Ymer. Vinden gjorde det svårspelat erkände Ymer, men tillade att även Bellucci hade problem med för dagen svårspelade förhållanden.

Ymer påpekade även att den 41-rankade brasilianaren inte på något vis är en enkel uppgift och är en  väldigt erfaren spelare på touren.

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Nya racketar inför US Open

Inför varje grand slam så brukar det hända en del grejer på racketfronten och så ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *