Home / Svensk Tennis / Dystert för svensk damtennis – Peterson och Celik missar Australian Open
Rebecca Peterson. Foto: Robbie Saurus - https://flic.kr/p/d4taY5 (CC BY-SA 2.0)

Dystert för svensk damtennis – Peterson och Celik missar Australian Open

Rebecca Peterson och Susanne Celik hade med sina respektive rankingar deltagit i kvalet till Australian Open som börjar nu på onsdag. Nu har båda spelarna dragit sig ur p.g.a skador och därmed blir Elias Ymer Sveriges enda representant i kvaltävlingen. 

Vi på Tennisportalen rapporterade tidigare om Elias Ymer, Susanne Celiks och Rebecca Petersons kommande deltagande i kvalet till Australian Open, som går av stapeln mellan 11-14 januari. Rebecca Peterson och Susanne Celik kommer dock inte till spel p.g.a skador.

Jag har en inflammation i armen och hoppas på att kunna träna nu i början av januari, men sedan får vi se när jag känner mig tävlingsklar. Förhoppningsvis första veckan i februari,  säger Peterson när Tennisportalen når henne.

Susanne Celik var mitt i uppladningen inför säsongens första Grand Slam när hennes tidigare handledsproblem slog till igen.

– Det svider väldigt mycket att jag tvingas stryka kommande tävlingar och framför allt Australien. Jag har jobbat väldigt hårt och förberett mycket för den resan, jag såg verkligen fram emot det här, säger Celik till NA.se

Johanna Larsson är således ensam svensk representant i damsingeln i Australian Open.

 

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Sveriges nya förbundskapten: ”Vore väldigt kul att sätta en smäll på näsan för alla som hackar ner på svensk tennis”

Mattias Arvidsson har sedan flera år tillbaka coachat Sveriges bäst rankade tennisspelare, Johanna Larsson. Vi ...

One comment

  1. Riktigt synd och ryktet om att även Celik har skadeproblem gör att de till synes positiva vibbar som fanns/finns kring svensk damelit grumlas något.

    Tur det inte är Fed Cup-spel förrän i april. Där skall det f.ö bli intressant att se om kapten Arvidsson tar ut sin adept Larsson till spel i div 2?

    Visst fanns förhoppningar om att i år få se 2, kanske tom 3, svenskor i en GS och ta plats på topp 100 men med lite oflyt nu under året + skador kanske vi inte har någon dam topp 100 i höst?

    På herrsidan är det onekligen intressant att följa Ymer + Ymers framfart. Hur mycket skall man hoppas på? Hur mycket skall man oroa sig? Båda bröderna skulle lika gärna kunna vara rankade 125 som 300 efter sommaren?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *