Home / Svensk Tennis / Renzo Olivo efter segern i maratonmatchen: ”Jag gav aldrig upp”
Renzo Olivo. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Renzo Olivo efter segern i maratonmatchen: ”Jag gav aldrig upp”

2 timmar och 45 minuter. Så länge tog första omgången mellan Renzo Olivo och Andre Ghem och det var argentinaren som vann efter ett tredje sets tiebreak.

– Nyckeln till seger var att fortsätta kriga och aldrig ge upp, säger en glad men trött Renzo Olivo till Tennisportalen efter matchen.

Publiken på Bana 1 i Umag fick se en svängig och en välspelad tillställning mellan 109-rankade Renzo Olivo och 221-rankade Andre Ghem som kvalade in till huvudtävlingen. Olivo, som i lördags spelade semifinal i Hamburgs 500-turnering, vann efter siffrorna 3-6, 7-6 (4), 7-6 (5) och erkände till Tennisportalen efter matchen att tröttheten var påtaglig från start.

– Jag spelade inte avslappnat och jag var trött under matchens gång men jag tycker att jag ändå hanterade det rätt bra. Benen var tunga, jag spelade inte bra tennis men jag vann i slutändan, säger han med ett leende på läpparna.

Du servade för matchen vid 6-5 i tredje set men blev bruten blankt, var det nerver eller tröttheten som spelade in där?

– Det var tröttheten, helt klart. Jag var helt slut vid 6-5 och i det efterföljande tiebreaket. Han var också trött och det var en intensiv match men jag fortsatte att kriga och gav aldrig upp.

Du möter Fabio Fognini i nästa match, hur går tankarna där?

– Det kommer bli riktigt kul. Han kommer precis från Davis Cup-spel mot mina landsmän och han är erfaren men jag ska försöka göra en bra match.

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Andre Ghem summerar veckorna i Båstad: ”Det var kallt, blåste mycket och regnade en hel del”

209-rankade Andre Ghem kvalade in till huvudtävlingen i Umags 250-turnering efter enbart en match då ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *