Home / Svensk Tennis / Resan över för Casper Ruud i Australien – för denna gång
Casper Ruud. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Resan över för Casper Ruud i Australien – för denna gång

211 centimeter långa Reilly Opelka satte stopp för Casper Ruud i Australian Open. 7-6 (2), 6-3 skrevs siffrorna till men Norge som tennisnation har all anledning att se positivt på framtiden. 

Casper Ruuds resa i Australian Open är över – för denna gång. Norrmannens insatser bådar definitivt gott inför framtiden och på det sättet han slår Gabashvili och Eysseric är oerhört imponerande. Casper Ruud hör hemma på den stora scenen.

Ruuds framfart i Melbourne fick Norge att gå bananas, om än för bara ett par dagar. Inför kvalfinalen hade i princip samtliga norska medier målat upp rubriken ”Drommen om Roger mot Ruud” , där Ruud eventuellt kunde möta Roger Federer vid vinst i kvalfinalen samt lottats in som motståndare till ”Maestro”. Hybris kan man kalla det. Samtidigt var det över 15 år sedan en norrman senast deltog i en Grand Slam. Hybrisen är således befogad.

Reilly Opelka förlorade endast 7 poäng i egen serve under matchens gång mot Casper Ruud och amerikanen demonstrerade hur det är att ställas mot en storservare. Det är fruktansvärt, främst mentalt. Ruud kommer säkerligen att lära sig hantera storservarnas ständiga projektiler, var så säkra.

Resan fortsätter nu för Casper Ruud – ett namn vi säkerligen kommer få höra mer om under året.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Norsk succé – Ruud klar för kvartsfinal i 500-turneringen

Casper Ruud är namnet på allas läppar i Norge just nu. Den norske supertalangen har ...

One comment

 1. Hur ser ni på årets herrturnering? Murray och Djokovic är stora favoriter, men sen?
  Efter att ha läst en del internationell media så förundras jag dock över att ingen nämnt mannen som vann den senaste GS-tävlingen…
  Visst, Stan kanske inte imponerat i årsöppningen men teamet vet nog vad de gör. En riktig floater att hålla koll på. En annan spelare som flyttade fram positionerna ifjol var Monfils.
  Alltså en spelare till med svensk tränarhjälp!
  Sen är ju spelare som Nishikori, Dimitrov mfl farliga och det vore ju kul för hemlandet om Kyrgios eller Tomic kunde hitta på något.
  Andra iaktagelser på plats?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *