Home / Svensk Tennis / Robin Söderlings boll gör debut på ATP-touren
Foto: Michael Regan/Getty Images

Robin Söderlings boll gör debut på ATP-touren

Robin Söderlings boll RS har varit en stor snackis inom tennisvärlden sedan den lanserades under 2013 och anses av många vara den mest kompletta bollen på marknaden där främst hållbarheten sägs stå ut mot konkurrenterna. Bollen kommer att göra sitt intåg på ATP-touren för första gången nu på lördag då kvalspelet i Stockholm Open sprakar igång.

Robin Söderling skämde bort hela Sverige för ett par år sedan med stora framgångar inom världstennisen då han som högst var rankad fyra i världen. Med sin aggressiva spelstil och rungande forehand satte han skräck i samtliga motståndare på touren och alla minns skrällen mot Rafael Nadal i Roland Garros 2009.

12118889_1705209763045159_3177351313473603692_n

Söderling har varit frånvarande på touren sedan 2011 p.g.a körtelfeber och är enormt saknad i tennisvärlden, i synnerhet Sverige som suktar efter tennisframgångar igen minst sagt efter några mindre lyckosamma år.

Söderling har idag sadlat om och arbetar dels som turneringsdirektör för Stockholm Open och även med sitt egna märke RS Tennis som inte bara producerar tennisbollar utan även senor.

Bollen är, citerad av hemsidan, ”The first tennis ball ever to be developed by an ATP champion” och säljs även globalt i länder som Kazakhstan, Indien, Slovakien, Ryssland, Storbritannien, Tyskland och Tjeckien.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Robin Söderling coachar Elias Ymer

Sveriges bäst rankade tennisspelare på herrsidan, Elias Ymer, har de senaste månaderna spelat helt utan ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *