Sam Groth filosoferar över sin resa

Sam Groth förlorade mot Tommy Robredo i Us Opens andra omgång efter tre raka set men australiensaren var dock inte alltför besviken efter matchen då han på sin facebooksida reflekterade över sina senaste år som professionell tennisspelare och filosoferade över sitt genombrott.

Storservaren Sam Groth, som många menar är Ivan Dragos dubbelgångare, är idag rankad som 55:a i världen och har på allvar etablerat sig som en stadig ATP-spelare. Vägen dit har inte gått spikrakt uppåt och för bara några år sedan, rättare sagt fyra, lade Groth av med tennisen helt under en period och satsade på en karriär inom australiensisk fotboll (blandning mellan fotboll och rugby).

Groth kom dock tillbaka, etsade sig fast på Challengertouren och fick sedan under fjolåret sitt riktiga genombrott på touren.

I sann Dalai Lama anda reflekterade han över sina år och skrev bland annat: “Trots den enorma besvikelse igår som infann sig efter förlusten så är det ibland bättre att gå tillbaka i tiden, reflektera över resan som du har gjort och på så vis uppskatta allting mycket mer.

Vi önskar Sam Groth en fortsatt lyckosam tenniskarriär och om det inte skulle arta sig som han själv hoppas på, ja, då kanske en karriär inom poesi kan vara något för Ivan Drago-kopian.

Four years ago I had walked away from tennis and was playing suburban football in Melbourne with the Vermont Eagles. Now…

Posted by Sam Groth on den 3 september 2015

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.