Home / Internationellt / Sista minuten beslut ledde till ny titel för Andreas Siljeström
Andreas Siljeström (Foto: Si Robi - https://flic.kr/p/nYgMGr - CC BY-SA 2.0)

Sista minuten beslut ledde till ny titel för Andreas Siljeström

Andreas Siljeström var för drygt en vecka sedan osäker på huruvida han skulle resa till Saint Brieuc utanför Bretagne, Frankrike för att tävla på challengertouren då svensken dragits med skador de senaste veckorna. Den 98-rankade dubbelspecialisten valde till slut att åka och tur var det då han under söndagen tillsammans med Rameez Junaid tog en ny titel i karriären.

Paret gick segrandes i finalen mot Cerretani/Van Der Duim efter siffrorna 5-7, 7-6 (4), 10-8 och förutom att titeln var ”Sillens” 14:e challengertitel i karriären lyckades han även åstadkomma något som inte hör till vanligheterna bland dubbelspelarna.

Riktigt kul att få vinna turneringen och även fyra supertiebreaks i rad, något som aldrig hänt mig förut, säger Siljeström till Tennisportalen efter finalsegern.

Trots en lyckosam vecka med australiern Rameez Junaid går man nu skilda vägar och under nästkommande vecka blir det istället spel med Johan Brunström. Ett samarbete som inledes inför årets säsong och som började på bästa möjliga sätt då man vann challengern i Bangkok under årsinledningen. Det helsvenska paret är nu i rullning igen efter Siljeströms skada och nästa anhalt blir challengerturneringen i Napoli.

På frågan om varför söndagens finalmotståndare James Cerretani spelade i underställ trots inomhusförhållanden svarade den 98-rankade dubbespecialisten följande.

– (skrattar) Han tycker det är snyggt tror jag! Vi spelade i 40 grader tidigare under året i Manila och likväl var understället på! 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Knapp förlust för Siljeström/Brunström i Australian Open (Bildgalleri)

Det helsvenska paret Andreas Siljeström och Johan Brunström förlorade en mycket jämn öppningsrunda i Australian ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *