Home / Svensk Tennis / Artem Sitak och Marcus Daniell sätter Nya Zeeland på kartan

Artem Sitak och Marcus Daniell sätter Nya Zeeland på kartan

Artem Sitak och Marcus Daniell är två dubbelspecialister som föregående säsong nästan enbart tävlade på challengertouren när de spelade med varandra. I år har de testat lyckan på ATP-nivå på riktigt och på söndagen skulle de vinna sin första titel tillsammans i sitt blott andra framträdande på just ATP.

Nya Zeeländarna vann mot toppseedade paret Inglot/Mergea efter en riktig nagelbitare, 3-6, 6-4, 16-14 i Montpelliers dubbelfinal. Senast ett par från Nya Zeeland vann en titel tillsammans var 1983 då Chris Lewis och Russell Simpson vann hemmaturneringen i Auckland.

Nya Zeeland kan nu stolt titulera sig tre spelare inom topp 100 på dubbelrankingen med Artem Sitak (55), Michael Venus (64) och Marcus Daniell (91).

I Zagreb vann hemmaspelaren Marin Draganja tillsammans med sin finske partner Henri Kontinen över Purav Raja och Fabrice Martin i två komfortabla sets. Den kroat/finske duon vann inte ett enda set under sina tre turneringar ”down under” i Australien men man förlorade inte ett enda set i Zagreb.

Kretschmer/Satschko var inte ens lottade till turneringen utan man anmälde sig till förstareserver, en riskabel taktik som dock gick hem. Det heltyska paret slog två singelspelare i Estrella Burgos/Joao Souza efter 7-5, 7-6(3) och man hann även att slå ut det andraseedade paret Lopez/Marach i semifinalen.

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Nya racketar inför US Open

Inför varje grand slam så brukar det hända en del grejer på racketfronten och så ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *