Artem Sitak och Marcus Daniell är två dubbelspecialister som föregående säsong nästan enbart tävlade på challengertouren när de spelade med varandra. I år har de testat lyckan på ATP-nivå på riktigt och på söndagen skulle de vinna sin första titel tillsammans i sitt blott andra framträdande på just ATP.

Nya Zeeländarna vann mot toppseedade paret Inglot/Mergea efter en riktig nagelbitare, 3-6, 6-4, 16-14 i Montpelliers dubbelfinal. Senast ett par från Nya Zeeland vann en titel tillsammans var 1983 då Chris Lewis och Russell Simpson vann hemmaturneringen i Auckland.

Nya Zeeland kan nu stolt titulera sig tre spelare inom topp 100 på dubbelrankingen med Artem Sitak (55), Michael Venus (64) och Marcus Daniell (91).

I Zagreb vann hemmaspelaren Marin Draganja tillsammans med sin finske partner Henri Kontinen över Purav Raja och Fabrice Martin i två komfortabla sets. Den kroat/finske duon vann inte ett enda set under sina tre turneringar “down under” i Australien men man förlorade inte ett enda set i Zagreb.

Kretschmer/Satschko var inte ens lottade till turneringen utan man anmälde sig till förstareserver, en riskabel taktik som dock gick hem. Det heltyska paret slog två singelspelare i Estrella Burgos/Joao Souza efter 7-5, 7-6(3) och man hann även att slå ut det andraseedade paret Lopez/Marach i semifinalen.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.