Home / Övrigt / Spansk lycka (x2) i Paris – se de känslosamma reaktionerna här

Spansk lycka (x2) i Paris – se de känslosamma reaktionerna här

Spanjorerna hade all anledning att jubla under lördagen då Gabine Muguruza blev historisk efter att ha bärgat titeln i Paris efter seger mot Serena Williams i raka set. Firandet späddes på ytterligare bara några timmar senare då Feliciano och Marc Lopez gick segrandes i dubbelfinalen mot inga mindre än bröderna Bryan. 

Spanjorskan Garbine Muguruza fick revansch på Serena Williams efter finalförlusten i Wimbledon under 2015 och Serena lovordade då sin motståndare och sa bland annat att Garbine kommer att kämpa om fler titlar framöver. Det skulle inte dröja särskilt länge innan Garbine tog över ”tronen” från damtennisens överlägset bästa spelare, och kanske största för den delen genom tiderna, då Serena besegrades med siffrorna 7-5, 6-4.

Det helspanska paret stod för en fantastisk insats i finalen och utmanövrerade dubbellegendarerna Mike och Bob Bryan efter en taktisk triumf utöver det vanliga. I finalen valde man ständigt att stanna kvar med en spelare på baslinjen och en som huserade vid nät, en oortodox spelstil som bröderna Bryan inte hade ett botemedel mot och spanjorerna, i synnerhet Marc Lopez, dominerade från bakplan.

Känslorna blev för mycket för Lopez/Lopez som efter matchbollen kramade om varandra med glädjetårar i ögonen. Fantastiska scener!

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Tysken för tuff för Ymer – se höjdpunkterna här!

En biljett till lördagens semifinal i Poprad Tatrys Challengerturnering stod på spel mellan 215-rankade Cedric ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *