I en vecka framöver kommer undertecknad mer eller mindre bo i Kungliga Tennishallen. Varför? Stockholm Open är igång såklart!

Vi kommer leverera dagliga speltips från vår samarbetspartner Leo Vegas – första spelet hittar ni nedan!

Jag har hittat ett spel som spelas ikväll och det är Sverigeettan Elias Ymer som ligger runt 130 på världsrankingen mot tysken, 64-rankade Maximilian Marterer.

Jag tycker marknaden övervärderar svenskens hemmafördel här, som enbart missgynnat honom om man kollar till historiken i hans tidigare resultat i just Stockholm Open och även Swedish Open i Båstad.

1.78 på Leo Vegas spelar jag Marterer till, 7 units. Länk till spelet hittar ni här

Motivering:

Om vi kollar till vem som är den bästa tennisspelaren här i nuläget så håller jag tysken över Elias. Han är helt enkelt stadigare, och har fler vapen. Rankingen ljuger inte och Marterer har slagit sig in på ATP-touren och närmar sig också topp-50 på världsrankingen.

Elias Ymer är just nu en Challengerspelare och har visserligen varit i närheten av att slå sig in i den berömda top-100 listan, men ligger som sagt runt 130.

Båda spelarna är faktiskt i ganska dålig form. Kollar vi på tyskens fem senaste matcher ser vi att han förlorat samtliga, men, det ska tilläggas, har varit mot högre rankade spelare, bortsett från Bradley Klahn och Ricardis Berankis som båda ligger runt 100-strecket.

Elias höst har kantats av tränarbyte och skador. Inte en helt optimal uppladdning inför Stockholm Open och det mot en i grunden bättre spelare här i mitt tycke.

Ser vi till historiken i Stockholm Open för Elias Ymer ser vi att han sedan 2014 förlorat tre matcher och vunnit en.

I Swedish Open har Elias 5 förluster och 1 vinst sedan 2014. Ett facit som vittnar om spel på hemmaplan inte alltid behöver betyda en fördel då det ställs en helt annan press på Ymer än vad han vanligtvis är van vid.

Matchstart 18:30!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.