Home / Svensk Tennis / Stakhovsky misstogs för att vara Kolhschreiber – fick fel strängningstryck

Stakhovsky misstogs för att vara Kolhschreiber – fick fel strängningstryck

Sergiy Stakhovsky utsattes för en mycket ovanlig händelse inför sin match i öppningsrundan mot Juan Martin Del Potro i Sydney där strängaren blev syndabock. Stakhovsky brukar vanligtvis spela med 25,5/24,5 men fick olyckligt nog 23,5/24,5 strängat på sina rackets då strängaren i det här fallet misstog ukrainaren för att vara Philip Kohlschreiber av en mycket oklar anledning. Två kilo hit eller dit kanske inte låter så farligt för en vanlig tennismotionär men för proffsen kan ett kilo skilja mellan himmel och helvete.

Stakhovsky upptäckte först detta i efterhand och då var skadan redan skedd, 6-3, 7-6(4) skrevs siffrorna till i slutändan för argentinaren som gjorde sin första match sedan den 25 Februari 2014 då han tvingades avbryta sin match mot indiern Somdev Devvarman p.g.a sin skadade handled.

Stakhovsky tog det dock hela med ro och twittrade ut det inträffade till sina följare efter matchen. Om strängaren fick behålla jobbet efter sin grova miss förtäljer inte historien.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *