Home / Svensk Tennis / Stan är ”the man” i Rotterdam

Stan är ”the man” i Rotterdam

Stanislas Wawrinka gjorde comeback i Rotterdam efter 10 år och det är ett beslut han knappast ångrar med facit i hand. ”Stanimal” tog hem titeln efter drygt två timmar spelade mot fjolårsvinnaren Tomas Berdych med siffrorna 4-6, 6-3, 6-4.

Berdych såg hetast ut i inledningen av matchen och kunde vinna första set tämligen kontrollerat och tycktes föra matchen dit han ville men vid 3-3 i andra set skiftade momentumet ordentligt då schweizaren kunde bryta och därefter vinna fem raka gem. Wawrinka fortsatte att ösa på och gick fram till ett dubbelbreak men trots att tjeckiern kunde bryta kort och skapa ytterligare spänning i matchen höll Wawrinka sina resterande servgem och titeln var ett faktum. Berdych gjorde sin sämsta match servmässigt i turneringen, väldigt tråkigt för hans del då han har varit nästintill obrytbar under veckan.

Titeln var Wawrinkas nionde i karriären  och tilldelas därmed 500 rankingpoäng och € 358,540 i prispengar.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *