Startfältet för Jönköping Challenger annonserat

En challengerturnering på svensk mark har varit efterfrågad under det senaste decenniet och om drygt tre veckor är det dags. Jönköping står som värd för RC Open mellan den 7-13 Mars och i dagarna har ett mycket starkt starfält annonserats med publikfavoriten Dustin Brown som dragplåster.

Filip Krajinovic (98), Dustin Brown (106) och Jan-Lennard Struff (107), så lyder de högst rankade spelarna i årets startfält av Jönköpings challengerturnering. Tre spelare som just nu står på gränsen till ATP-touren men som inte sviker i underhållningsvärde, i synnerhet inte tysk/jamaicanen Dustin Brown.

Grega Zemlja, Kenny De Schepper, Lukas Lacko och Igor Sijsling har under åren lirat en hel del på ATP-nivå men har saknat kontinuitetet som krävs för att stanna på nivån men kommer säkerligen att vara med och fightas om titeln under veckan.

Mirza Basic vann sin första match i ett slam tidigare under året i Australian Open då han skrällde mot Robin Haase och vann i tre raka set och kommer vara en fröjd för publiken i Jönköping att beskåda med sin offensiva spelstil.

Quentin Halys, Karen Khachanov och det svenska hemmahoppet Elias Ymer är samtliga födda 1996 och samtliga har bekantat sig med spel på tennisens högsta nivå och vi kommer säkerligen få höra mer av dessa spelare i framtiden. Quentin Halys är för övrigt en av Frankrikes absolut största talanger och ses som en spelare som ska ta över efter landets toppspelare.

Turneringen har även fyra Wildcards att dela ut och som Tennisportalen tidigare rapporterat om har Stefanos Tsitsipas, även kallad för världens bästa junior, blivit tillfrågad om en plats i Jönköping.

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.