Home / Svensk Tennis / Stjärnspäckat startfält i årets Stockholm Open (Lista)
Juan Martin Del Potro kommer till Kungliga tennishallen. Foto: Marianne Bevis - https://flic.kr/p/dxKrzD - CC BY-ND 2.0

Stjärnspäckat startfält i årets Stockholm Open (Lista)

Hela 13 topp-femtio spelare kommer till höstens stora tennisfest i Kungliga Tennishallen, däribland åttonde-rankade Gael Monfils och tidigare världsfyran Juan Martin Del Potro. Grigor Dimitrov, John Isner, Ivo Karlovic, Jack Sock, Alexander Zverev och Lucas Pouille har även annonserat att de dyker upp i årets IF Stockholm Open.

Startfältet i årets IF Stockholm Open.
Startfältet i årets IF Stockholm Open.

 

Vi kommer att få se ett stjärnspäckat startfält i årets IF Stockholm Open där turneringsarrangörerna verkligen har imponerat med sina rekryteringar, vilket inte helt var fallet i Swedish Open tidigare i somras då enbart två (!) topp-femtio spelare dök upp.

Gael Monfils kommer tillbaka till turneringen han vann 2011 och det med sitt bästa GS-framträdande bakom sig då han tog sig hela vägen till en semifinal i US Open senast. Med Mikael Tillström i teamet har han hittat ett spel och ett fokus man länge gått och väntat på .

Juan Martin Del Potro visade tennisvärlden i somras, då han tog ett OS-silver, att han är att räkna med igen efter ett par skadedrabbade säsonger bakom sig och ett flertal handledsoperationer.

Lucas Pouille presenterade sig på riktigt senast i US Open efter sin mycket imponerande seger över Rafael Nadal i kvartsfinalen och är definitivt en spelare att räkna med i framtiden. 22-åriga Pouille är i skrivande stund rankad på en 25:e plats och kommer säkerligen att underhålla publiken i Stockholm med sina moderna och varierade spelstil.

John Isner och Ivo Karlovic är två av världens främsta servare, den sistnämnda innehar bland annat rekordet i mest antal slagna ess genom tiderna, och ett tappat servegem för båda spelarna ses som ett sällsynt sådant.

Det kommer med andra ord smälla i Stockholm Open som spelas mellan 17-23 oktober!

Entry List

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Bildgalleri: IF Stockholm Open 2016

Bildgalleri från IF Stockholm Open 2016. Fotograf: Alex Theodoridis/Tennisportalen   [envira-gallery id=”5029″] Relaterade

One comment

  1. I ᥙsed to be able to find good advice from your blog articles.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *