Home / Svensk Tennis / Stor besvikelse för Elias Ymer – utslagen i kvalet mot 210-rankad japan

Stor besvikelse för Elias Ymer – utslagen i kvalet mot 210-rankad japan

Kräftgången fortsätter för Elias Ymer. Inatt svensk tid fick svensken se sig besegrad mot den ett år yngre japanen Akira Santillan i Australian Opens inledande kvalomgång. Siffrorna skrevs till 6-3, 7-6 (4) efter en kollaps av svensken i andra set.

Akira Santillan tog under 2016 fem futuretitlar och nådde som bäst en semifinal i Challenger-sammanhang. Ändå var japanen knapp favorit mot Elias Ymer som har fortsatta problem med att hitta formen.

Trots att svensken inledde matchen på bästa set, med att bryta japanens serve blankt, vände tillställningen lika fort och setsiffrorna 6-3 var talande. Santillan hade full kontroll på läget.

I andra set var det en helt annan Elias Ymer som kom ut på banan, framhejade av ett gäng tappra svenska supportrar som gjorde allt i sin makt för att ge energi till skarasonen. Ymer gick fort upp till en 4-1 ledning, och hade bud på 5-1 med ett flertalet breakbollar. Där och då väntade vi på ett tredje set men Santillan höjde sig avsevärt samtidigt som Ymer kollapsade mentalt.

Det efterföljande tiebreaket blev en jämn sorti fram till 4-4 där Santillan tog kommandot efter en sämre utförd volley av svensken. Santillan höll sig kall, vann sina två efterföljande poäng i egen serve och stod därmed som segrare.

Här nedan finner ni bilder och matchbollen.

Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Elias Ymers superform bruten av tidigare 23-rankad spanjor – får 29 nya ATP-poäng

Elias Ymers samarbete med den tidigare världsfyran Robin Söderling har onekligen börjat bra. Svensken vann ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *