Home / ÖVRIGT / Största avbräcket i Franska Öppna – Monfils eller Federer?
Gael Monfils. Foto: Yann Caradec - https://flic.kr/p/excTEv - CC BY-SA 2.0)

Största avbräcket i Franska Öppna – Monfils eller Federer?

Franska Öppna startade igång under söndagen på riktigt då huvudturneringen drog igång, dessvärre utan Roger Federer som inte missat en Grand Slam sedan 1999 (!) och hemmafavoriten tillika publikfavoriten Gael Monfils som ådragit sig en virusinfektion.

Två käftsmällar för tennispubliken som går miste om två världsspelare i årets största turnering på grus och frågan vi ställer oss är – vem ses som det största avbräcket?

Svaret borde givetvis vara Roger Federer tänker ni nog redan nu sannerligen för jag menar, hur ska Gael Monfils, med fem ATP-titlar på sitt CV och en spelare som aldrig på riktigt varit nära en GS-titel, med en dyster tankinghistorik, kunna utmana sig med en av tennisens största genom tiderna, kanska allra störst till och med, och som innehar 17 Grand Slams? Svaret är dock inte så givet vill jag hävda.

Gael Monfils har allt som identifierar sig med Franska Öppna – underhållningsvärdet, karaktären, attityden och framförallt, den kärleksfulla relationen till den franska tennispubliken. Gael Monfils och Franska Öppna är lika synonymt som kaffe på morgonen och det är knappast en slump att fransmannen har presterat sin bästa tennis i Roland Garros. Inte minst 2008 då han nådde semifinal, hans främsta bedrift i GS-sammanhang. Decibelnivåerna uppnår skadliga nivåer när Parissonen är i spel och atmosfären överträffar ofta matcher med större spelare inblandade, såsom Federer t.ex.

Nej, Gael Monfils avbräck i årets upplaga av turneringen är onekligen en besvikelse för alla som följer sporten på något sätt, från de mest inbitna till de mindre insatta.

Missförstå mig inte nu, att ”maestro” Federer tvingas avstå en Grand Slam för första gången sedan 1999 är givetvis ett avbräck som inte riktigt kan beskrivas i ord men skulle hans frånvaro vara mycket mer omfattande än Monfils? Det är jag inte helt säker på.

Här nedan ser ni ett par poäng från Monfils tidigare framträdanden genom åren i Franska Öppna länkat via vårt Instagramkonto .

 

 

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

”We hope for Fedal next year” – Tournament director of Mercedes Cup in an exclusive interview

Tennisportal had the fortune to sit down with the tournament director of Mercedes Cup, Edwin ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *