Collector Swedish Open går av stapeln mellan 13-19 Juli och turneringen lanserar en ny app som vi kikar närmare på.

Turneringen lanserar en app som gör det möjligt för tennisfans att live-streama matcher i Collector Swedish Open direkt i sin smartphone och även byta fritt mellan TV-kamerorna vid centercourten i Båstad. Med tekniken kan även tittare på plats eller framför TV:n få en ny dimension på sin upplevelse. Bakom den officiella Swedish Open-appen står sponsorn Ericsson som möjliggjort denna genom sin plattform Ericsson Networked Event. Plattformen använder data som finns kopplad till turneringen som statistik, rekord, bilder, filmer och live-rapportering av matchresultat och skapar ett överblickbart gränssnitt.

Ericsson Networked Event lanserades på skid-VM i Falun tidigare i år och den möjliggör skapandet av appar i samband med större evenemang. Plattformen tar i alla dataflöden i samband med ett evenemang och gör det möjligt att exporteras. App-utvecklare kan sedan använda detta innehåll för att skapa digitala upplevelser som komplement till live-event. Ericsson kommer att fortsätta att göra detta för att stödja evenemang av alla slag.

Appen finns att laddas ner till IOS och Android.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.tension.sol

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/collector-swedish-open/id993648799?ls=1&mt=8

DELA
Föregående artikelVIDEO: Frank Dancevic vinner liggandes
Nästa artikelSammanfattning Wimbledon, semifinaler
Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spångabo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad. Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here