Home / Svensk Tennis / Sydamerikansk spelare talar ut om Matchfixing
Foto: Andre – https://pixabay.com/p-934842/?no_redirect – CC0 1.0

Sydamerikansk spelare talar ut om Matchfixing

En anonym sydamerikansk spelare som inte längre är aktiv professionellt har trätt fram och berättat för BBC om hur vanligt det är med matchfixing på touren och hur bettingsyndikaten arbetar. Matchfixing existerar på alla nivåer inom sporten enligt spelaren och vi får även höra hur det går till när spelarna blir tillfrågade om att lägga sig i utbyte mot pengar.

Matchfixing existerar idag i alla dess former i mer eller mindre varje sport och tennisen är inget undantag. Buzzfeed och BBC kom ut med en rapport för en dryg månad sedan där det avslöjades att 16 spelare som varit rankade topp-50 i världen förlorat matcher där det lagts ovanligt stora summor pengar på.

Trots anmälningarna till Tennis Integrity Unit, en oberoende organisation som bildades 2008 för att förhindra spelskandaler, har ingen av de misstänkta spelarna varken bötfällts eller stängts av.

Hör i klippet nedan där en tidigare aktiv professionell spelare på touren berättar om det utbredda fusket.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *