Home / Svensk Tennis / Sydamerikansk spelare talar ut om Matchfixing
Foto: Andre – https://pixabay.com/p-934842/?no_redirect – CC0 1.0

Sydamerikansk spelare talar ut om Matchfixing

En anonym sydamerikansk spelare som inte längre är aktiv professionellt har trätt fram och berättat för BBC om hur vanligt det är med matchfixing på touren och hur bettingsyndikaten arbetar. Matchfixing existerar på alla nivåer inom sporten enligt spelaren och vi får även höra hur det går till när spelarna blir tillfrågade om att lägga sig i utbyte mot pengar.

Matchfixing existerar idag i alla dess former i mer eller mindre varje sport och tennisen är inget undantag. Buzzfeed och BBC kom ut med en rapport för en dryg månad sedan där det avslöjades att 16 spelare som varit rankade topp-50 i världen förlorat matcher där det lagts ovanligt stora summor pengar på.

Trots anmälningarna till Tennis Integrity Unit, en oberoende organisation som bildades 2008 för att förhindra spelskandaler, har ingen av de misstänkta spelarna varken bötfällts eller stängts av.

Hör i klippet nedan där en tidigare aktiv professionell spelare på touren berättar om det utbredda fusket.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *