Home / Svensk Tennis / Tack för showen, Novak Djokovic
Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Tack för showen, Novak Djokovic

Lyckan som uppstod när jag insåg att jag var en biljettinnehavare till supermatchen mellan Novak Djokovic – Roger Federer gick inte att beskriva i ord. Två av världens största tennisspelare genom tiderna skulle göra upp om en finalplats i Australian Open framför 15,000 euforiska åskådare. Novak Djokovic. Nuvarande världsetta, fullkomligt överlägsen under fjolåret och i sin absolut bästa form någonsin. Roger Federer. 17-faldig Grand Slam-mästare som dominerat sporten i många år och med sin vackra och majestätiska spelstil är älskad över hela världen. Det kunde inte bli större än så.

Atmosfären gick att ta på när klockan närmade sig 19.00 lokal tid i Melbourne. Endast trettio minuter kvar till matchstart. Folk strömmade in till arenan och köerna till de olika stånden var på tok för långa för allas välmående. Samtidigt sprang det runt tennisfans från alla världens håll och kanter som försökte lokalisera sin gate utan att se allt för desperata ut. Klockan tickade upp mot 19:20 och det var dags att inta sin sittplast på mäktiga Rod Laver Arena. Taket var öppet och temperaturen visade strax över 20 grader. Perfekta förhållanden.

Novak inledde matchen med att hålla sitt servegem mot noll. Inga konstigheter. Federer blev sedan bruten omgående och ett sorl gick i publiken, skulle Novak återigen gå vinnandes och spetsa på de förödande siffrorna han har mot Federer i de olika slamsen de senaste åren? Frågorna var många.

Serben fortsatte i överlägsen stil att dominera från baslinjen och missade knappt en boll. Defensivt kunde schweizaren inte rubba honom. De patenterade glidningarna från Djokovic lätta fötter lämnade ifrån sig ett ilande, vispande ljud som inte på något vis var behagligt att lyssna på men samtidigt var en fröjd för ögat att beskåda.

Djokovic tog hem första set efter 23 minuter. 6-1 och 32 minuter för andra set, 6-2. Överlägsen.

Den nivå som världsettan presterade under de två seten var så pass hög att publiken, inklusive mig själv, knappt kunde tro sina ögon. Hade det verkligen skett?

Mänskligheten tog över Djokovic i tredje set då hans nivå dalade för en aning samtidigt som Federer ryckte upp sig men Djokovic vann slutligtvis efter siffrorna 6-1, 6-2, 3-6, 6-3.

Hade jag hoppats på en jämnare match och en onödigt dramatisk femsetare? Givetvis. Men den tennis som Djokovic presterade under den första timmen är något som jag kanske aldrig kommer att få uppleva igen under min livstid och för det vill jag tacka dig, Novak Djokovic.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Ymers tränare lyrisk efter segern: ”Bland det bästa jag sett – någonsin”

Mikael Ymer besegrade fjolårsfinalisten och 134-rankade spanjoren Roberto Carballes Baena i Båstad Challenger under onsdagen. ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *