Home / Svensk Tennis / Kohlschreiber bröt Thiems galna svit

Kohlschreiber bröt Thiems galna svit

Dominic Thiem har under dem senaste veckorna rosat marknaden rejält och vunnit två raka ATP-titlar och spelade under gårdagen semifinal i Kitzbuhel mot Kohlschreiber. Tysken var dock för bra och slog ut hemmahoppet i två raka set, 6-0, 7-6 (6).

Publiken hade knappt hunnit stadga sig på Kitzbuhels vackra centercourt då första set var över efter bara 26 minuter och en tvättäkta bagel från Kohlschreiber. Tysken såg stekhet ut men känslan var ändå att Thiem skulle höja sig ju längre matchen led.

Mycket riktigt, österrikaren började spela ut på riktigt och främst serva bra, något som inte existerade i första set överhuvudtaget. Spelarna skulle hålla sina vardera gem i andra set och ett tiebreak väntade där Thiem hade setboll vid 6-5, dubbelfelade och spelade sedan två riktigt tighta poäng som gav tysken segern.

Därmed bröts Thiems fina svit på 10 raka matcher utan förlust och Paul-Henri Mathieu väntar nu i finalen för Kohlschreiber, ett motstånd som ”Kohli” lär vara hyfsat nöjd med.

Trist för hemmapubliken som går miste om sin storstjärna i söndagens final men de österrikiska tennisfansen kan trösta sig med att Dominic Thiem kliver upp ytterligare fyra platser på rankingen till plats nummer 17 på världsrankingen, ett personligt rekord. Förhoppningvis kan både Thiem och Österrike som tennisnation rida på vågen och skörda nya framgångar i framtiden.

 

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Elias Ymer efter den sanslösa dramatiken mot världsstjärnan: ”Det var grovt”

Elias Ymer och världsstjärnan, 27:e rankade Fabio Fognini, ”gjorde upp” om en kvartsfinal i Stockholm ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *