Tideman om det nya jobbet med Johanna Larsson: “Utvärderar efter Australian Open”

Ett långvarigt samarbete med Mattias Arvidsson avslutades under dagarna och nu väljer Sverigeettan på damsidan, Johanna Larsson, att pröva vingarna under Magnus Tideman.  

– Vi börjar jobba nu och kommer sedan utvärdera efter Australian Open, säger Tideman till Tennisportalen.

Magnus “Maggo” Tideman stavas Johanna Larssons nya tränarlösning. Tideman var som bäst rankad topp-100 i världen under sin aktiva period som spelare och har haft större framgångar som just tränare. Uppsalabon var den som coachade fram Thomas Johanssons titel i Australian Open 2002 och har de senaste åren haft ansvaret för fransmannen Jeremy Chardy. Permanent eller en tillfällig lösning för Johanna Larsson? Det återstår att se.

– Vi har pratat lite och kom överens om att vi ska köra en prövoperiod som sträcker sig till Australian Open. Prövoperioder gör man nästan alltid i början. Sedan sätter vi oss ned och utvärderar, säger han.

– Vi kör under Auckland, Sydney och sedan i Melbourne. Det ska bli kul.

Tideman har hjälpt Fred Simonsson under hösten och medger att en sorts mentorsroll är aktuell.

– Vi har pratat lite om det där och jag hjälpte honom så mycket jag kunde när jag var hemma men det är Johanna som kommer i förstarummet. Han kommer nog vara med och träna med oss en del, avslutar Tideman.

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.