Home / Internationellt / Tommy Haas får Wildcard till Challengerturnering

Tommy Haas får Wildcard till Challengerturnering

Den tidigare världstvåan Tommy Haas förlorade under gårdagen mycket överraskande mot Donald Young i Washingtons 500-turnering och idag blev det klart att Haas ställer upp i Aptos challengerturnering kommande vecka.

Tysken fick ett Wildcard i Aptos, Kalifornien och för dem ovetandes skall det tilläggas att Kalifornien ses som ett andra hem för den tidigare storstjärnan, något som möjligtvis vägde in en del till beslutet.

Haas gör blott sitt andra framträdande på challengertouren sedan April 1997 då han förlorade mot Johan Van Herck i finalen i Birmingham. Han spelade även i en challengerturnering för tre år sedan i Dallas.

37-åringen har spelat sparsamt med matcher de senaste två åren p.g.a en efterhängsen axelskada och trots tyskens galna skadehistorik genom åren, där många sades vara karriärsavslutande, vill han avsluta på egna villkor.

$100,000-turneringen i Aptos är en av årets tuffaste på challengertouren och likt tidigare år mönstrar man ett starkt startfält med etablerade namn såsom Malek Jaziri, John Millman, Andrey Rublev, Yoshihito Nishioka och Matthew Ebden. Elias Ymer går med sin ranking (133) direkt in i huvudturneringen.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Lister om satsningen och förutsättningarna som krävs: ”Prispengarna räcker knappt till”

Cornelia Lister reser och tävlar världen över utan stöd från varken förbund eller sponsorer men ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *