Home / Svensk Tennis / Toppseedade bröderna Bryan utslagna i Wimbledon

Toppseedade bröderna Bryan utslagna i Wimbledon

Bröderna Bryan går mot en av sina sämsta säsonger någonsin tillsammans som dubbelpar då de i år endast vunnit tre titlar och inte vart lyckosamma i Grand Slams. Igår förlorade de i kvartsfinalen mot Bopanna/Mergea efter fyra set och därmed är sejouren över för världens bästa dubbelpar genom tiderna i årets upplaga av Wimbledon.

Att bröderna endast vunnit tre titlar kan låta lite sjukt om man tänker, med betoning på endast då de förra året tog hela 10 titlar och 11 titlar under 2013. Bröderna är 37 år gamla och möjligtvis att åldern börjar ta ut sin rätt på dubbelparet som tagit 103(!) titlar tillsammans.

Bopanna/Mergea har i år vunnit Madrids-1000 turnering och Stuttgarts-250 turnering på gräs och de är ett mycket kapabelt dubbelpar som inte på något vis är okända inom dubbeltouren. Bopanna är en utpräglad grässpecialist som så många indier och Mergea hanterar alla underlag på touren väldigt väl.

Det nioseedade paret kom tillbaka trots att de förlorade första set och vann sedermera matchen med siffrorna 5-7, 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5) efter två timmar och 34 minuter.

Bröderna vann faktiskt mer poäng än det indisk/rumänska paret, 160-155 men förlorade trots det matchen.

Bopanna/Mergea möter det fjärdeseedade paret Rojer/Tecau i semifinal och den andra semifinalen spelas mellan Murray/Peers – Erlich/Petzschner.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

TV: Här stormar TV4-profilen ut ur studion efter Jacobs kommentar

Missade ni söndagens uppesittarkväll där vi i studion gick igenom alla möjliga förutsättningar inför Wimbledon? ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *