Home / VIDEO / VIDEO: Här fuskar Jonas Björkman mitt under adeptens match
Marin Cilic och Jonas Björkman. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

VIDEO: Här fuskar Jonas Björkman mitt under adeptens match

Jonas Björkman har hamnat i blåsväder. Mitt under brinnande match, där adepten tillika världssjuan Marin Cilic var i underläge mot 42-rankade Benoit Paire i Rotterdams 500-turnering, fick Cilic instruktioner från läktarplats, av just Björkman. Cilic vann sedermera efter siffrorna 5-7, 6-3, 6-2. 

Otillåten coachning från läktarplats har länge pågått på ATP-touren och ett problem organisationen brottats med under flera år. På senare tid har reglerna skärpts till och domarna har varit mer observanta mot tränare som på olika sätt kommunicerar med sina spelare mitt under match.

WTA-touren tillåter coachning på banan en gång per set vid sidbyten, med undantag för Grand Slams.

Vid ställningen 5-7, 2-2 i öppningsrundan av Rotterdams 500-turnering ser man tydligt hur Jonas Björkman ger instruktioner om att Cilic ska komma fram och vara mer aggressiv.

Cilic kunde drygt en timme senare stå som matchvinnare efter siffrorna 5-7, 6-3, 6-2.

Hela händelsen ser ni i videon här nedan.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *