Home / VIDEO / VIDEO: Karma för Ymers motståndare – utsatt för grov domartabbe på matchboll
Elias Ymer (Foto: By Diliff (Own work) [GFDL ( CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

VIDEO: Karma för Ymers motståndare – utsatt för grov domartabbe på matchboll

Elias Ymer fick se sig rånad på ett domslut i tredje sets tiebreak i sin förlustmatch mot Tristan Lamasine i Bergamos Challengerturnering för ett par veckor sedan. Tidigare under dagen (tisdag) var det dock Tristan Lamasine som själv fick smaka på den sura karamellen då han vart utsatt för ett identiskt domarmisstag – på matchboll dessutom!

”What goes around comes around”, är en känd gammal skröna och frågar man Tristan Lamasine efter första rundan i Quimpers Challenger får man nog högst troligtvis en bekräftelse. Signaturen MqLeo har via sin twitter uppmärksammat båda händelserna då fransmannen råkade ut för en domartabbe som vi vanligtvis inte ser på professionell nivå under tisdagen, en incident likt den Elias Ymer råkade ut för i Bergamo några veckor innan, och tabben innebar att ryssen Karen Khachanov avancerade till nästkommande omgång.

Returen från Lamasine landade klart ute, vilket kameravinkeln mycket tydligt visar på bilderna här nedanför.

 

Domartabbar på tennisens lägre nivåer, i synnerhet Challengertouren, är tyvärr mer ofta förekommande än på ATP-nivåen och det har givetvis att göra med kompetensen samt att Hawk-eye systemet inte existerar.

Elias Ymer har sedan matchen i Bergamo inte tävlat på touren p.g.a skador och sjukdom.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Elias Ymer tar tredje Challengertiteln i karriären – se matchbollen här!

5 raka segrar och 10-0 i set blev Elias Ymers fantastiska facit i Cordenons Challenger. ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *