Home / Svensk Tennis / Wawrinka bakom samarbetet mellan Tillström och Monfils
Stan Wawrinka. (Foto - Marianne Bevis - https://flic.kr/p/nVyVT6 - CC BY-ND 2.0)

Wawrinka bakom samarbetet mellan Tillström och Monfils

Samarbetet mellan Mikael Tillström och Gael Monfils hade kanske aldrig ägt rum om det inte vore för världsfyran Stan Wawrinka. Schweizaren erkänner i en öppenhjärtig intervju med franska L’Equipe att nära vännen Monfils bad honom om hjälp att hitta en ny tränare och Stan rekommenderade Good to Greats Mikael Tillström. 

Resten är som man säger historia.

Mina vänner hjälper jag om jag kan och konkurrensen tänker jag inte så mycket på”, säger Wawrinka i en intervju med franska L’Equipe som översatts till engelska via Tennistranslations.

Monfils vände sig till den tvåfaldige Grand Slam-mästaren under fjolårets hardcourtsäsong då fransmannen var osäker på vem han skulle anlita som tränare och Wawrinka drog därefter i ett par trådar och styrde upp ett mycket spännande samarbete.

Gael är en nära vän till mig och jag ville naturligtvis hjälpa till. Han fick uppgiften av mig att nämna några tränare som han skulle kunna tänka sig att arbeta med och Tillström var ett av namnen som kom på tal. Han (Monfils) hade dock redan frågat Mikael för ett par år sedan och ville därmed inte fråga igen eftersom han redan fått nobben,” berättade Wawrinka.

Stan Wawrinka vände sig därefter till sin egna tränare, Magnus Norman som, tillsammans med Mikael Tillström och Niclas Kulti, äger Good to Great-akademin i Stockholm.

Jag försökte övertyga Monfils att försöka igen samtidigt som jag pratade med Magnus. Efter en period vände jag mig till Monfils och talade om att han skulle få ett annat svar från Tillström denna gång.”

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

”Jag är inte van att spela så många turneringar”

Storfavoriten och förstaseedade Gael Monfils spelade under torsdagen sin första match i turneringen efter att ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *