Home / Svensk Tennis / Wawrinka och Djokovic i kärt återseende för tredje året i rad

Wawrinka och Djokovic i kärt återseende för tredje året i rad

Det finns matcher som har etsat sig fast på tennisfans hjärnor världen över i positiv bemärkelse och så finns det matcher som går till historien för att vara nästintill prickfria, överflödiga av dramatik och fulla av högklassiga poäng. Wawrinka och Djokovic matcher i Australien Open de senaste två åren tillhör definitivt den sista kategorin då matcherna redan är uttjatade klassikers.

2013 års match tog fem timmar och slutade med 1-6, 7-5, 6-4, 6-7, 12-10 till serbens favör och förra årets match slutade 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7 efter fyra timmar och en missad volley senare vid nät på matchboll från Nole.

Spelarna har till morgondagens semifinal tillsammans bara förlorat ett set då Garcia-Lopez tog ett set från Wawrinka och formen är det inte fel på, förutsättningarna finns där återigen för att skapa en tennismatch som få kommer att få utsuddat ur minnet.

Matchen spelas natten till fredag svensk tid och sänds på Eurosport, start 01:00.

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Source-TV inför Stockholm Open: ”Tävlingen är unik på så många sätt”

Missade ni Source-TV:s senaste live-avsnitt från Kungliga Tennishallen? Ingen fara! Programmet i sin helhet kan ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *