Home / Svensk Tennis / Wesley Koolhof: ”Svenskarna har gjort galet bra ifrån sig under hela veckan”
Wesley Koolhof. (Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen)

Wesley Koolhof: ”Svenskarna har gjort galet bra ifrån sig under hela veckan”

Dubbelspecialisten Wesley Koolhof och partner Matwe Middelkoop hade inga större problem med Lamasine/Arnaboldi i sin öppningsmatch i Jönköping Challenger under onsdagskvällen. Det förstaseedade paret vann komfortabelt efter två set och Simonsson/Arvidsson väntar nu i kvartsfinalen för holländarna, ett par som Koolhof hyllar inför matchen.

Koolhof/Middelkoop är favorittippade till att ta hem dubbelturneringen under veckan och efter endast 53 minuter på matchklockan var drabbningen mot Lamasine/Arnaboldi över. Siffrorna skrevs till 6-3, 6-2 efter att holländarna endast tappat sju poäng i egen serve. Ett resultat som Koolhof var väldigt nöjd med.

– Vi spelade väldigt bra och nivån var riktigt hög från oss. Helt klart vår bästa match för året, säger Koolhof.

Härnäst väntar alltså Simonsson/Arvidsson för turneringens favorittippade dubbelpar men Koolhof har bra koll på sina motståndare och risk för underskattning kommer inte på tals.

– Det kommer bli en mycket tuff match mot ett tufft par och vi var riktigt imponerade efter att sett dem (Simonsson/Arvidsson) spela i första rundan. De kommer säkerligen få hjälp av publiken och de svenskar som deltagit under veckans gång i turneringen har gjort galet bra ifrån sig men vi är definitivt redo för uppgiften!

Koolhofs partner och landsman Matwe Middelkoop har även gjort avtryck ifrån sig i singeln då han avancerat hela vägen till kvartsfinal efter kvalspel under helgen och en skalp under onsdagen mot portugisen Gastao Elias. I kvartsfinalen väntar svensken Elias Ymer.

Matwe har spelat riktigt bra tennis och jag har aldrig sett honom så avslappnad på banan förut. Det är så kul att se och förhoppningsvis fortsätter det så, avslutar Koolhof.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Succéspelaren: ”Elias Ymer har allt som krävs för topp-100”

Matwe Middelkoops gästspel i singelturneringen av RC Open i Jönköping under veckan har höjt på ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *