Home / Svensk Tennis / Wimbledon Files: Ivanisevic vinner Wimbledon som oseedad
9 Jul 2001: Goran Ivanisevic of Croatia celebrates winning match point during the men's final of the Wimbledon Lawn Tennis Championship held at the All England Lawn Tennis and Croquet Club, in Wimbledon, London. Mandatory Credit: Gary M Prior/Allsport

Wimbledon Files: Ivanisevic vinner Wimbledon som oseedad

Med endast sju dagar kvar till stundande Wimbledon räknar vi på Tennisportalen ner till turneringen genom att blicka tillbaka på det som hänt under tidigare år.

Idag kikar vi närmare på Goran Ivanisevic som inför Wimbledon 2001 inte rosat marknaden på touren direkt utan blandat bottennapp med odugliga insatser och rasat som en sten på rankingen till plats 125. Kroaten fick dock ett Wild Card till turneringen och han var inte direkt okänd för den brittiska tennispubliken med sina tre tidigare finalförluster i den ärofyllda turneringen. Resten är som man säger historia och i och med segern blev Goran endast den fjärde spelaren genom tiderna som någonsin vunnit en Grand Slam oseedad.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Krönika: Nostalgitripp i världens mest ädla tennisturnering – Wimbledon

Krönikör Bahram Sarban tar med oss på en nostalgitripp i vad som anses vara världens ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *