Home / Svensk Tennis / Ymer ställs mot 210-rankad japan i första kvalrundan – Tennisportalen är på plats!
Elias Ymer. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Ymer ställs mot 210-rankad japan i första kvalrundan – Tennisportalen är på plats!

Kvalet till Australien Open lottades för ett par timmar sedan och nu står det klart att Sveriges enda representant i kvalet, Elias Ymer, ställs mot japanen Akira Santillan i öppningsrundan. 

210-rankade Akira Santillan vann under det gångna året fem titlar på futuretouren och nådde som bäst en semifinal i Challenger-sammanhang.  Japanen står listad som knapp favorit mot svensken på olika bettingsajter.

Om enbart två timmar från att den här artikeln skrivs drar kvalet igång! Ymers match står som trea på bana 10. Håll utkik på Australian Opens youtubekanal för eventuell stream.

Vid en eventuell seger för Elias Ymer väntar betydligt tuffare motstånd i form av antingen Bradley Klahn eller Thomas Fabbiano.

Tennisportalen är på plats i Melbourne där vi bevakar turneringen två veckor framåt. Bilder och videos från Ymer-Santillan kommer att publiceras på sidan efter dagens slut.

Hela lottningen

Spelschema, onsdag

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Christian Lindell och Elias Ymer tillbaka i DC-laget

Nästa helg spelar Sverige andra omgången i Davis Cup mot Turkiet på grus i Antalya. DC-kaptenen ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *