Home / Internationellt / Zeballos om att möta nära vännen i semifinal: ”Något jag helst hade undvikit”
Horacio Zeballos (t.v) och Carlos Berlocq. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Zeballos om att möta nära vännen i semifinal: ”Något jag helst hade undvikit”

Horacio Zeballos och Carlos Berlocq är väldigt goda vänner och tränar ofta ihop tillsammans, både hemma i Argentina och under tävlingar på touren.

– Jag hade helst undvikit att möta honom, erkänner en mycket sympatisk Zeballos för Tennisportalen efter matchen.

Semifinalen, som tog 2 timmar och tio minuter att spela färdigt, var den längsta hittills i turneringen där andraseedade Zeballos gick segrandes efter siffrorna 6-3, 2-6, 6-2.

Det är tufft att möta en så nära vän som Carlos (Berlocq) är, vi har mött varandra 6-7 gånger på touren och tränar mycket tillsammans under försäsongen hemma i Argentina. Samtidigt måste man vara fokuserad på uppgiften och tänka att han är vilken spelare som helst, men det är inte lätt, säger Zeballos efter matchen.

Jag visste att det skulle bli jobbigt men jag kände mig riktigt stark från den första bollen och jag är väldigt glad att jag vann i slutändan och att publiken fick se en hel del underhållande poäng.

Zeballos, som senare under fredagen även spelade semifinal i dubbel tillsammans med chilenaren Julio Peralta (förlust mot Simonsson/Arvidsson), känner sig dock inte alltför sliten inför lördagens singelfinal mot spanjoren Roberto Carballes Baena.

Visst känner jag mig lite trött men samtidigt är man vad vid att spela långa matcher och i finalen kommer jag att vara fräsch igen.

Singelfinalen börjar klockan 13:00 och går att streama här på Tennisportalen.

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Se Ymers galna poäng här – ”Federer-klass på den”

Missade ni Mikael Ymers galna tweener från onsdagens match mot Roberto Carballes Baena? Ingen fara, ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *