Aljaz Bedene byter nationalitet

25-årige Aljaz Bedene har sedan 18-års ålder bott i Storbritannien och har länge ansökt om ett brittiskt pass och i dagarna gick drömmen i uppfyllelse.

Bedene har redan representerat Slovenien i Davis Cup och behöver dispans från ITF om han ska kunna representera Storbritannien då en ny regel infördes i Januari i år som förhindrar spelare att representera flera länder i Davis Cup, Fed Cup och OS-sammanhang.

Bedene var en gjuten medlem i Sloveniens DC-lag till 2012 men kommer att ansöka om dispans till ITF då han lämnade in sitt slovenska pass precis efter att den nya regeln hade trätt i kraft.

Beslutet har gett blandade reaktioner bland britterna och Daniel Evans har tidigare twittrat om att hela situationen är orättvis då slovenen faktiskt redan har spelat för ett annat land. Andy Murray välkomnar dock nytillskottet och menar att övriga medlemmar i DC-laget (Ward, Edmund, Broady) bör motiveras av det hela till att förbättra sina rankningar.

Tillskottet i truppen gör att Bedene (83) går in som den näst högsta rankade spelaren i truppen bakom Murray och före James Ward (111), Kyle Edmund (144) och Liam Broady (184).

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.