Australian Open sammanfattning Måndag

Det spelades fyra matcher idag och de ska vi givetvis gå igenom.

Wawrinka – Garcia-Lopez 7-6(2), 6-4, 4-6, 7-6(8)

Wawrinka hade revansch att utkräva efter en chockartad förlust senast i Franska Öppna mot spanjoren efter fyra set och som titelförsvarare hade schweizaren extra press på sig idag. ”Stanimal” förvaltade uppgiften väl och var aldrig riktigt hotad trots att Garcia-Lopez mycket väl kunde tagit fjärde set efter ett antal missade setbollar men Stan höll sig kall och vann välförtjänt. En sevärd match med två väldigt fina enhandsbackhands, en ren fröjd för ögat.

Nishikori – Ferrer 6-3, 6-3, 6-3

Har blivit lite av en mardrömsmotståndare för Ferrer då japanen har vunnit samtliga fem matcher sedan 2014, en rätt slående siffra som talar om ett generationsskifte bland topp-10 spelarna. Nishikori var helt enkelt för stabil i sitt spel och den mannen verkar inte ha några brister, visserligen kan serven kännas tam vid enstaka tillfällen men den har vässats till rejält de senaste två åren. Ferrer hade en riktigt svajig match mot Simon senast och formen känns inte jättehet för spanjoren för tillfället, en mycket rättvis seger för Nishikori med andra ord.

Raonic – Lopez 6-4, 4-6, 6-3, 6-7(7), 6-3

Raonic har imponerat hittills i turneringen med animaliskt servande och bländade grundspel men att han skulle bli pressad till fem set av Feliciano Lopez var inte alls givet på förhand men Lopez servade väldigt bra och utnyttjade kanadensarens svaghet väl, backhandreturen. När det väl kom till kritan var Raonic den som stack fram hakan först och avslutade med stil – ess och game, set and match. En mycket intressant kvartsfinal mot Djokovic väntar härnäst för mammutservaren.

Djokovic – Muller 6-4, 7-5, 7-5

Mullers resa de senaste två åren är inget annat än en saga och ett manus som hade sålt som smör i Hollywood, nu stod dock världens bästa tennisspelare i vägen för en episk kvartsfinal för Gilles Muller. Insatsen var så bra som den hade kunnat vara och Muller ska vara väldigt stolt över sin insats, fantastiskt servande matchen igenom och mycket välvårdat spel vid nät men inte ens det räckte för att störa Djokovic. Serben känns så stark som bara han kan få oss tennisfantaster att känna, bådar gott inför kommande matcher.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.