Australian Open sammanfattning söndag

Första veckan är nästintill helt avklarad i årets första Grand Slam då det spelas fyra matcher inatt och kvartsfinalerna vankas runt hörnet. Det är nu turneringen börjar på riktigt och det är nu spelarna ska prestera, leverera när det som mest gäller. Vi går igenom matcherna som spelats idag söndag.

Berdych – Tomic 6-2, 7-6(3), 6-2

Berdych har gått som tåget i Australian Open och det nya samarbetet med Andy Murrays tidigare hitting partner Daniel Vallverdu har burit frukt än så länge då tjeckiern har vunnit 12/12 set möjliga på fyra matcher. Dagens match mot hemmahoppet Bernard Tomic var en mycket stabil sådan och han kontrollerade matchen från start till slut. Australiensaren hade väldigt stora problem med att hantera Berdych serve som fungerade ypperligt för dagen. Möter Nadal i kvartsfinal natten till tisdag svensk tid.

Nadal – Anderson 7-5, 6-1, 6-4

Fjolårets finalist ser giftigare ut för varje match som går och insatsen mot Kevin Anderson bådar gott inför kommande matcher i turneringen. Grundspelet finns definitivt där igen och den hänsynslösa forehanden går att känna igen. Kevin Anderson servade med sina mått mätt dugligt men var rätt chanslös så fort han blev inblandad i någon form av duell.

Kyrgios – Seppi 5-7, 4-6, 6-3, 7-6(5), 8-6

En match som hade allt, och lite till. Kyrgios låg under med 0-2 i set men det kändes på något sätt inte helt rättvist då spelet fanns där men Seppi tog tillvara på de få chanser som erbjöds och i denna ädla sport kan det räcka mer än väl. ”NK” bröt inledningsvis i det tredje setet och där skiftade momentum till australiensarens fördel och han skulle fortsätta att ånga på och tvinga fram ett avgörande set. Kyrgios gick där snabbt upp till en 4-1 ledning men tappade så småningom den då han blev bruten blankt, möjligtvis att nerverna påminde honom. Kyrgios hade dock en fördel i och med att han servade först så Seppi fick serva för att hålla sig kvar i matchen ett flertal gånger. Kyrgios tog chansen i vad som skulle bli matchens sista gem och vann efter en utmaning, 19-åringens andra kvartsfinal i GS-sammanhang är nu ett faktum. En potentiell Grand Slam-vinnare i framtiden, Nick Kyrgios.

Murray – Dimitrov 6-4, 6-7(5), 6-3, 7-5

Dimitrov gjorde absolut ingen dålig insats och det är möjligt att siffrorna ljuger lite en del men samtidigt, han servade helt enkelt för dåligt och då straffar det sig mot en av branschens bästa returnerare. Murray borde knipit andra set då han hade 5-4 och 40-40 i egen serv men bulgaren bröt och gjorde därefter ett fantastiskt tiebreak. Det kändes som om det var upp till Murray hur det skulle sluta och han var hetast när det väl gällde. Dimitrov har onekligen en bit kvar innan han kan börja bråka om Grand Slams. Kyrgios väntar härnäst för Murray, en match som inte bör missas.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.