Australien Open sammanfattning dag 6

P.g.a tekniska problem har vi inte kunnat få ut inlägg här på tennisportalen men nu är problemen åtgärdade och vi är glada över att skriva tennis igen. 

Australian Open har precis slutfört sin sjätte dag och det med några fantastiska matcher över turneringens gång. Här nedan sammanfattar vi ett urval av de händelser som fått tennisfans världen över att höja på ögonbrynen.

  • Nadal blev pressad till fem set mot 112-rankade Tim Smyczek men gick segrande efter 7-5 i avgörande set. Spanjoren såg hämmad ut och var inte sig alls lik men kunde i sin efterföljande match tysta kritikerna efter 6-1, 6-0, 7-5 mot israelen Dudi Sela.

 

  • Italienaren Andreas Seppi chockade en hel tennisvärld när han slog ut Roger Federer med 3-1 i set. Seppi träffade bollen fantastiskt bra under hela matchen och RF hade stora problem med att hantera bollandet. Schweizarens sämsta resultat i Australien sedan 2001.

 

  • Djokovic har inte tappat ett set i turneringen hittills då han idag (lördag) gick vidare till turneringens fjärde omgång efter 7-6(8), 6-3, 6-4 mot Fernando Verdasco. Gilles Muller väntar härnäst för Djokovic som var starkast i servbataljen mot John Isner, 7-6(4), 7-6(6), 6-4.

 

  • Australiensarna har visat att den gamla klyschan ”borta bra men hemma bäst” stämmer till fullo då Kokkinakis, Groth, Tomic och Kyrgios gjort mycket bra resultat i turneringen och de två sistnämnda lever i högsta grad.

 

  • Den regerande mästaren Stanislas Wawrinka är även han vidare till den fjärde omgången utan att tappa ett set och han ställs mot Garcia-Lopez, en motståndare han ska slå alla dagar i veckan.

 

  • Feliciano Lopez kan tacka högre makter för att han fortfarande är kvar i turneringen då låg under med 2-0 i set och 4-0 mot fransmannen Adrian Mannarino men kunde tråckla sig vidare efter att Mannarino först slagit till med en kollaps som bör gå till historien och sedan skadat sig, jobbigt minst sagt.

 

  • Kanadensaren Milos Raonic fortsätter att imponera och hade inga problem med tysken Benjamin Becker. Serven fungerar som den ska och grundspelet har aldrig sett bättre ut. Kan mycket väl vara med och utmana om titeln i år.

 

  • Marcos Baghdatis har återigen visat att han trivs som fisken i vattnet i Melbourne då han först slog ut Gabashvili och Goffin för att sedan pressa Dimitrov till fem set, en match som kunde slutat hur som helst. I Melbourne bor det uppskattat 200 000 greker, därav det enorma stödet för ”baggen”.

 

  • David Ferrer ska vara mycket glad över att han är vidare efter sin marathonmatch mot Gilles Simon då han först skulle serva hem matchen vid 2-0 i set och 5-4 men Simon kunde efter mycket stabilt spel vända till 7-5 och sedan hade spanjoren slarvat bort en 5-1 ledning mot fransmannen i 4:e set men ett välspelat tiebreak kunde tills slut reda ut stormen för ”pitbull” Ferrer.

Samtliga resultat från nattens och veckans resultat hittar ni här

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.