Benoit Paire bärgade första titeln i karriären i Båstad

Få var det som tippade Benoit Paire som slutsegrare efter veckan, om ens någon överhuvudtaget, men fransmannen spelade bländade tennis under hela veckan och det räckte slutligen hela vägen. Paire slog Robredo med siffrorna 7-6 (7), 6-3 och tog således sin första titel i karriären.

Likt fjolårets final där Pablo Cuevas stod som segrare skulle väderförhållandena göra sig påminda, i negativ bemärkelse. Planen var regntung, temperaturen visade på ynka 15 grader och vindstyrkan var inte att leka med, inte det mest optimala vädret för tennis med andra ord.

Finalen skulle dock spelas och första set kantades av stabilt servande från vardera spelare som sedermera ledde till ett tiebreak där Paire skulle hålla sig kallast. Fransmannen slog till med en patenterad stoppboll som Robredo, trots sitt stönande, inte kunde hinna fram på. Första set till Paire.

Paire fortsatte med sitt varierande spel och kunde dra nytta av den tunga banan med sina stoppbollar då bollen dog så fort den gick över nätet och fransmannens flacka backhands gick det inte att klaga på.

Paire bröt fram till 4-2 och kunde sedan hålla sina kvarvarande gem vilket räckte till vinst. Fransmannen gick därmed obruten under hela matchen och tappade inte ett enda set under turneringen.

Den vanligtvis så kompetenta grusspelaren Tommy Robredo hade stora problem med att försvara sig under matchen och såg inte helt tillfreds ut med det svenska sommarvädret.

Förhoppningvis kan bollbegåvningen bygga vidare på detta och på allvar uppnå sin fulla potential. Paire fick i och med segern 250 rankingpoäng och €80 000 i prispengar. 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.