Benoit Paire tankade bort match på challengertouren

Fransmannen Benoit Paire har länge dragits med ”tanking” stämpeln på sig tillsammans med andra spelare på touren såsom Fabio Fognini och Bernard Tomic. I gårdagens match i San Benedetto mot Filippo Volandri låg fransmannen under med 2-0 i andra set och bjöd därefter på stor show, i negativ bemärkelse. 

Paire vann första set med 6-1 och såg ut att gå mot en förkrossande seger men Volandri höjde sig och gick upp till en 4-2 ledning i andra set och därefter började den stora showen från fransmannen.

Paire visade ingen inställning alls till att spela längre och slicade antingen bollar i nät eller siktade mot skynket med full kraft. Domaren utfärdade en code violation mot Paire vid 40-0 i samma gem för att han inte gav sitt bästa varav fransmannen hävdade att han visst gav allt och att det var upp till han vilka slag han använde. Patetiskt.

Tankningen fortsatte under resterande del av matchen då Volandri först bröt till 6-2 och sedan gick upp till 2-0, 40-15 i tredje set då Paire helt enkelt bestämde sig för att matchen nu var färdigspelad och gick mot nätet för att tacka för matchen. Fransmannen uppgav sjukdom som skäl till sitt agerande. Ännu mer patetiskt.

Benoit Paire kommer till Båstad under nästa vecka där han med sin ranking går direkt in i huvudtävlingen.

Tankningen och matchen i helhet finns att se i klippen här nedanför.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.