Berlocq körde över Fognini på hemmaplan och Nadal övertygade inte mot Arguello

Fabio Fognini var efter en mycket lyckad vecka i Rio De Janeiro inte särskilt sugen på att spela idag mot argentinaren Carlos Berlocq. Siffrorna skrevs till 6-3, 6-0 till hemmaspelaren efter en patetisk insats av italienaren. 

Fognini och “tanking” är inte en chockerande kombo för de mest insatta tennisfansen och under torsdagskvällen skedde det igen då Fabio inte var särskilt sugen på att spela tennis och visade återigen prov på dålig inställning. Carlos Berlocq är den totala motsatsen till italienaren och springer på varje boll som det vore hans sista och en av tourens störste krigare. Den lilla skara av tennisfans som var närvarande på plats busvisslade åt italienarens karaktärslösa insats. Matchen var slut efter bara 56 minuter.

Nadal övertygade inte alls mot 146-rankade Facundo Arguello och fortsätter att leta efter formen men gick likväl vidare med siffrorna 6-4, 6-0. Nadal åkte sedan på kvällen ut i dubbeln med kompisen Monaco mot det argentinska paret Delbonis/Molteni efter ett dramatiskt supertiebreak. Nadal har självt sagt att han är tveksam om han kommer att nå sin högstanivå igen men om det är ett taktiskt uttalande eller faktiskt ligger nånting i det får framtiden utvisa.

Blaz Rola har strålande form de senaste veckorna och är nu välförtjänt i sin första kvartsfinal för året då han fullständigt krossade hemmahoppet Facundo Bagnis med 6-2, 6-1 efter dryga timmen. Han möter nu en annan argentinare i sin nästa match, Carlos Berlocq.

Almagro fortsätter att övertyga i sin comeback efter att ha fått fjolårets säsong spolierad p.g.a skador och behövde bara två set för att skicka hem landsmannen Albert Ramos. Almagro imponerade stort i servandet och höll samtliga tio servgem i matchen. Han möter Robredo i nästkommande match i återigen ett helspanskt möte.

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.