Blogg: Mikael Ymers ord går rätt in i hjärtat

Bloggen är tillbaka och denna gång tar vi grepp på Mikael Ymers fina vändning i Wimbledon, den efterföljande presskonferensen, Swedish Opens wildcards på damsidan samt kommande svenskmatcher på gräset.

Mikael Ymer, eller Big Mike Ymer som han kommit att kallas i folkmun, borde nog ha vunnit mot Tsonga med 3-0 i set. Totalt 28 breakbollar hade svensken och såg under större delar av matchen ut att vara överlägsen gentemot den tidigare världsfemman. Så enkelt är det dock inte alltid, speciellt i Grand Slams där det kan svänga rejält när det spelas bäst av fem set. Det var en kamp på gräset igår och det var svensken som gick segrandes ur den.

Starkt av Mikael att vinna och det är uppenbart att han höjer sig själv och lever för att spela på tennisens allra största scen. Senare ikväll väntar 19-rankade kanadensaren Felix Auger-Aliassime och även fast kanadicken är storfavorit på oddsmarknaden får jag känslan av att “Big Mike” kan vara där och störa. Mikael blir bättre ju längre matcherna lider och det ska bli oerhört intressant att se vad svensken kan hitta på. Ge oss fem set. Gärna flera timmar lång. Gärna med en svensk seger.

***

Lisa Zaar fick Swedish Opens sista wildcard på damsidan. Tidigare har Caijsa Hennemann, Fanny Östlund och Mirjam Björklund tilldelats ett vardera.

Det råder inget snack om saken att Lisa Zaar förtjänar ett wildcard till huvudtävlingen. Hon vann sommartourens avslutande tävling (ruggigt starkt startfält) i Näsbypark på gruset 2020, gick till final med sitt Pepperdine i NCAA-slutspelet tidigare i år och vann också senast i Ystad sommartour utan att tappa ett set.

12 raka segrar har hon i nationella tävlingar varav 9 segrar kom mot WTA-rankade spelare. Statistiken är snodd/lånad från KLTKontheroad på Instagram som kom med uppgifterna. Breaking news helt enkelt.

***

Mer Breaking News här i bloggen är att poddstjärnan och supercoachen Linus Eriksson nu startat upp ett projekt i alldeles egen regi. Linus på baslinjen täcker allt från reportage, poddar, olika grävjobb och mer därtill. Huruvida detta leder till en utdragen och smärtsam död för Tennisportalen återstår helt enkelt att se. Linus är en frisk fläkt som verkligen behövs, speciellt i en tid då det inte direkt flödar med olika forum för svensk tennis.

***

Podden är tillbaka på lördag med ett nytt avsnitt. Då tar vi ner omgångarna som spelats i Wimbledon och blickar framåt mot det som väntar.

***

Nu på söndag kommenterar undertecknad och Patrik Ragan finalerna av Beddinge Sommartour! Finalerna kommer att streamas på Tennisportalens Youtubekanal och det ryktas även starkt om att undertecknad också kommer agera som någon sorts DJ. Kan bli en och annan obskyr dänga under alla dess sidbyten. RP Media som gjort samtliga produktioner i tidigare TP Opens gör denna tävling och det är vi såklart väldigt glada över. 12:00 på söndag är vi igång med streamer!

***

Mikael Ymers ord på gårdagens presskonferens i Wimbledon värmer något enormt och det gör oss energi i att fortsätta göra det här ett bra tag framöver.

***

André Göransson (Dretheactor på Instagram) teamar senare i eftermiddag upp med norrbaggen Casper Ruud. En härlig konstellation som ska bli intressant att följa. Man undrar ju såklart hur de kom fram till beslutet och är det så att det kanske ligger en vänskap bakom det hela? Många frågor har vi som förhoppningsvis besvaras på den efterföljande digitala presskonferensen. Motståndet står Feliciano och Marc Lopez för.

***

Cornelia Lister går in i tävlingen imorgon fredag tillsammans med sin rumänska partner Patricia Tig. Motståndarna Chan/Chan är storfavoriter på spelmarknaden till 1.10 i odds. Dock är bollen som bekant rund.

***

Kom gärna med inspel till bloggen via mail på Alexander@tennisportalen.se, eller via DM på Instagram, så ser vi till att få med det i nästa inlägg. Allt gott!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.